Υπό κατασκευή ανακαίνιση διαμερίσματος τύπου Air Bnb στο κέντρο Θεσσαλονίκης

Σε ένα ακόμη διαμέρισμα πελάτη μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναλάβαμε την ανακαίνιση με σκοπό την μελλοντική εκμετάλλευση σαν διαμέρισμα Air Bnb.

Πριν τη μελέτη του χώρου λαμβάνουμε υπόψη τα εξής:

• Το airbnb και γενικά η ενοικίαση μέσω internet κυρίως απευθύνεται σε νεαρούς επισκέπτες που ψάχνουν έναν εναλλακτικό, γρήγορο τρόπο εύρεσης κατοικίας για περιορισμένο χρόνο. Οι χώροι αντίστοιχα οφείλουν να είναι φρέσκοι και μοντέρνοι.
• Η “πώληση” μέσω ίντερνετ χρειάζεται ένα ιδιαίτερο touch το οποίο θα προσελκύσει τον ενδιαφερόμενο στην πρώτη πρόχειρη αναζήτηση και θα τον κάνει να ξεχωρίσει τον χώρο γρήγορα μέσα από τις πολλές επιλογές.  Άρα η εικόνα – φωτογραφία μετράει.
• Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ότι επικρατεί η διάθεση, όταν ταξιδεύουμε να επιλέγουμε χώρους διαφορετικής αισθητικής από αυτόν που ζούμε καθημερινά, αλλά παράλληλα να είναι οικείος και ευχάριστος.
• Τέλος πρέπει να λάβουμε υπόψιν οτι αφού ο χώρος θα διατεθεί για εκμετάλευση, επιδιώκουμε οι κατασκευές να είναι απλές και να είναι δυνατόν στο μέλλον να μεταποιηθούν.

Στα λίγα τετραγωνικά του studio φιλοδοξούμε να δώσουμε πολύ χαρακτήρα! Εδώ γίνεται μια πιο τολμηρή παρέμβαση. Ενώ στην αρχική κάτοψη ο χώρος χωριζότανε σε δωμάτιο και σαλόνι, προτείνεται να παραμείνει ενοποιημένος, αλλά με μια ιδιαίτερη κατασκευή. Ο χώρος του ύπνου τοποθετείται διαγώνια στη μια γωνία του χώρου…μέσα σε μια κατασκευή γυψοσανίδας, που δημιουργεί ένα αντίστοιχο sleeping nook όπως και στο 1ο studio. Δημιουργούνταθ άνετοι χώροι διαδρόμων αριστερά και δεξιά. Μπροστά από το διαγώνιο τοίχο προτείνεται η κατασκευή ενός κρεμαστού καναπέ με σκοινιά και το concept υιοθετεί το πιο τελευταίο trend των tropical prints.