Υπό κατασκευή ανακαίνιση διαμερίσματος τύπου Air Bnb στο κέντρο Θεσσαλονίκης

Στο διαμέρισμα του πελάτη μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναλάβαμε την ανακαίνιση με σκοπό την μελλοντική εκμετάλλευση σαν διαμέρισμα Air Bnb.

Πριν τη μελέτη του χώρου λαμβάνουμε υπόψη τα εξής:

• Το airbnb και γενικά η ενοικίαση μέσω internet κυρίως απευθύνεται σε νεαρούς επισκέπτες που ψάχνουν έναν εναλλακτικό, γρήγορο τρόπο εύρεσης κατοικίας για περιορισμένο χρόνο. Οι χώροι αντίστοιχα οφείλουν να είναι φρέσκοι και μοντέρνοι.
• Η “πώληση” μέσω ίντερνετ χρειάζεται ένα ιδιαίτερο touch το οποίο θα προσελκύσει τον ενδιαφερόμενο στην πρώτη πρόχειρη αναζήτηση και θα τον κάνει να ξεχωρίσει τον χώρο γρήγορα μέσα από τις πολλές επιλογές.  Άρα η εικόνα – φωτογραφία μετράει.
• Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ότι επικρατεί η διάθεση, όταν ταξιδεύουμε να επιλέγουμε χώρους διαφορετικής αισθητικής από αυτόν που ζούμε καθημερινά, αλλά παράλληλα να είναι οικείος και ευχάριστος.
• Τέλος πρέπει να λάβουμε υπόψιν οτι αφού ο χώρος θα διατεθεί για εκμετάλευση, επιδιώκουμε οι κατασκευές να είναι απλές και να είναι δυνατόν στο μέλλον να μεταποιηθούν.

Για το σχεδιασμό προτείνονται τολμηρές διαγώνιες εναλλαγές χρωμάτων σε τοίχους & οροφή. Δημιουργούνται layers που μεγαλώνουν τον χώρο σε μέγεθος και δίνουν μια μοντέρνα νότα. Χρωματικά προτείνονται τα βρώμικα-λερωμένα παστέλ ροζ, πράσινο, γκρι. Ο συνδυασμός με το φυσικό υλικό του πεύκου ζεσταίνει τον χώρο και τον κάνει πολύ οικείο στο φιλοξενούμενο. Μια νότα επίσης δίνουν οι έξυπνες κρεμάσεις από οικοδομικό πλέγμα + σιδερένιες βέργες. Σημαντική πινελιά τα μοντέρνα φωτιστικά που θα τονίζουν τον χώρο.

Για το μπάνιο προτείνεται γκρι πλακάκι μεγάλης διάστασης σε ματ αποχρώσεις σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα από ροζ γυαλιστερό πλακάκι. Αντί κλασικού καθρέπτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ξύλινος στρογγυλός και αντί επίπλου να γίνει ένα χτιστό περβάζι μέσα στο οποίο μπορεί να φιλοξενούνται μερικά φυτά, τα οποία προσθέτουν μια πολύ γοητευτική λεπτομέρεια στο χώρο. Για τον νιπτήρα προτείνεται ένας ρετρό κρεμαστός σε συνδυασμό με μια κλασική μπαταρία τοίχου. Για το χώρο της ντουζιέρας προτείνεται σταθερό προστατευτικό τζάμι.

Δάπεδο: πλακάκι απομίμηση τσιμέντου
Κατασκευή μπαούλων και έπιπλο κουζίνας: Πεύκο με industrial πινελιές
Yφάσματα: Παστέλ ροζ & πράσινο, με μικρές εμπριμέ πινελιές σε τιρκουάζ
Κρεμάστρες από οικοδομικές βέργες και πλέγμα
Φωτιστικά σε μαύρο μέταλλο ή χαλκό