Πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, στα πλαίσια του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Θερμοπρόσοψη κελύφους με γραφιτούχα πολυστερίνη eps 80 50mm FIBRAN στην Δυτική πλευρά & eps 80 70mm FIBRAN στην Βορεινή πλευρά και θερμο-υγρομόνωση ταράτσας με εφαρμογή εξηλασμένης πολυστερίνης xps 50mm σε συνδυασμό με τσιμεντοκονία και υγρομόνωση με επαλειφώμενο μονωτικό υλικό.

Βασική λεπτομέρεια γύρω από τα κουφώματα τοποθετείται εξηλασμένη πολυστερίνη XPS 20mm για την αποφυγή θερμογεφυρών.

Στο τελικό φινίρισμα ο πελάτης επέλεξε ακρυλικό σοβά σε χρώμα λαδί στην δυτική πλευρά το οποίο δένει άψογα με τα κουφώματα σε απόχρωση ξύλου και χρώμα γκρι στην βορεινή πλευρά. Όλες οι εφαρμογές έγιναν μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ».

Στην εν λόγω οικία τοποθετήθηκε επίσης αντλία θερμότητας GREE 16kw και ηλιακός θερμοσίφωνας 200Lt.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία της αντλίας θερμότητας Versati είναι προσανατολισμένα στην πράσινη οικονομία, αφού αντλεί την μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί από το περιβάλλον, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Η τεχνολογία Inverter που υιοθετεί διασφαλίζει τη ρύθμιση της ισχύος της μονάδος, ανάλογα με τις ανάγκες σας, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση και υψηλότερο βαθμό απόδοσης, κατατάσσοντάς την στην ενεργειακή κλάση Α.

Το σύστημα αποτελείται από μία εξωτερική μονάδα που περιλαμβάνει το συμπιεστή, το δοχείο αποθήκευσης νερού χρήσης και την εσωτερική μονάδα, τα οποία ελέγχονται από τον ηλεκτρονικό κεντρικό ελεγκτή. Υπάρχει η δυνατότητα, να ενσωματωθεί και να συνδυαστεί με τις υπάρχουσες πηγές θέρμανσης της κατοικίας, προσφέροντας έτσι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης. Η αντλία θερμότητας Versati είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει θέρμανση και τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, με εξωτερική θερμοκρασία μέχρι -20οC! Επιπλέον, η εξωτερική μονάδα του συστήματος χρησιμοποιεί το πιο αποδοτικό οικολογικό ψυκτικό υγρό R410A.

Όσο για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης της κατοικίας, η αντλία θερμότητας GREE Versati, συνεργάζεται άψογα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα χωρητικότητας 200Lt, ώστε να υπάρχει άφθονο ζεστό νερό με μέγιστη οικονομία, καθώς η αντλία θερμότητας αξιποιείται όσον αφορά την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, μόνο όταν η ενέργεια του η ενέργεια του ηλίου δεν επαρκεί ή συμπληρωματικά σε περιπτώσεις μέτριας ηλιοφάνειας.

Πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%!