Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

Σε διαμέρισμά του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ο πελάτης μας, μας ανέθεσε τη ριζική ανακαίνισή του.

Η κατάσταση του διαμερίσματος (έτος κατασκευής 1979) έχρηζε άμεσης ανακαίνισης όχι μόνο αισθητικά αλλά και δομικά.

Σε πρώτη φάση, προχωρήσαμε σε αντικατάσταση όλων των υδραυλικών αγωγών και συνδέσεων.

Έγινε επεξεργασία όλων των τοίχων ώστε η όψη τους να είναι λεία. Η διαμόρφωση του διαμερίσματος άλλαξε, με την μεταφορά του χώρου της κουζίνας στον ενιαίο χώρο του σαλονιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο χώρος του υπνοδωματίου ο οποίος πριν δεν υπήρχε. Δημιουργήθηκε επίσης μέσω γυψοσανίδας, ξεχωριστός χώρος για το πλυντήριο ρούχων, για μεγαλύτερη εργονομία.

Στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιήθηκαν γυψοσανίδες FIBRAN, σποτ και φωτοσωλήνες, με αποτέλεσμα ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κατασκευάστηκε και εγκαταστήθηκε η νέα κουζίνα, με διαχωριστικό πάγκο ο οποίος χωρίζει νοητά την κουζίνα από το σαλόνι και χρησιμεύει πρακτικά στις διάφορες δραστηριότητες των κατοίκων.

Το μπάνιο αλλάχτηκε ριζικά, με την τοποθέτηση πλακιδίων, την εγκατάσταση ειδών υγιεινής και τη δημιουργία «χτιστής» ντουζιέρας και «χτιστού¨ χώρου κάτω από τον νιπτήρα, άψογης αισθητικής και εργονομίας.

Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά κουφώματα, καθώς και η θωρακισμένη πόρτα εισόδου, αντικαταστάθηκαν με κουφώματα Kommerling και Sabadoor.