μονωστε το σπιτι σας

χωρις την μεσολαβηση τραπεζας

με 50% προκαταβολη και 12 ατοκες δοσεις

ΕΙΔΗ ΜΟΝΩΣΕΩΝ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης, το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης, εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων, σε νέες ή παλαιές κατοικίες και αποτελείται από θερμομονωτικό υλικό, συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις πετροβάμβακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη, το οποίο «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα, το οποίο προσφέρει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα κυρίως τους θερινούς μήνες στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα

 •  Ολοκληρωμένη θερμομόνωση χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες στα στοιχεία του κτιρίου από σκυρόδεμα π.χ δοκάρια, κολώνες, τοιχία κ.λ.π
 • Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από υγρασίες, διότι δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου ή μέσα στον τοίχο.
 • Δημιουργείται μεγάλη θερμοχωρητικότητα στις επιφάνειες των τοίχων, η οποία συσσωρεύεται και επανακτινοβολεί στο εσωτερικό του κτιρίου, εντείνοντας το φαινόμενο των θερμικών νησίδων στην πόλη. Αντιθέτως δεν συμβάλει στη αύξηση της θερμοκρασίας της πόλης κατά τους θερινούς μήνες, διότι εμποδίζει την θερμοσυσσώρευση κατά το θέρος, όπως κάνουν οι τοίχοι των συμβατικών κτιρίων.
 • Επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου και δε μειώνει το εμβαδόν του, δεδομένου ότι επιτρέπει την τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης εκτός του εμβαδού της επιτρεπόμενης προς ανέγερση επιφάνειας
 • Μειώνει το κόστος συντήρησης του κτιρίου, προστατεύει τα στοιχεία του σκυροδέματος του κτιρίου από ρηγματώσεις.
 • Η εφαρμογή του συστήματος εξοικονομεί τη δημιουργία μπαζών, λόγω της χρήσης ειδικών πολυμερισμένων κονιαμάτων τα οποία τοποθετούνται σε μικρό πάχος.
 • Η ποιότητα κατασκευής του συστήματος χαρακτηρίζεται ως πολύ υψηλή, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά πρόσθετα τεμάχια για την προστασία των γωνιών, νεροσταλάκτες, υαλόπλεγμα για τον οπλισμό σʼ όλη την επιφάνεια εφαρμογής του επιχρίσματος
 • Μέσος χρόνος απόσβεσης από την εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο, τα 4- 6 έτη.
 •  Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

Η εξωτερική θερμομόνωση όμως μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο και στην ανάπλαση του αυξάνοντας την αξία του. Αυτή η αύξηση της αξίας δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την ανάπλαση αλλά και από δύο ακόμη παραμέτρους: από την καλύτερη βαθμονόμηση του κτιρίου στην ενεργειακή του ταυτότητα αλλά και από την αύξηση της ζωής του και τη μείωση του κόστους συντήρησής του.

Σήμερα η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μία οικονομική επένδυση. Είναι κυρίως μια προσπάθεια επιβίωσης. Τα κτίρια συμβάλλουν σημαντικά στις κλιματικές αλλαγές. Η συμμετοχή τους στα αέρια του θερμοκηπίου αγγίζει το 50% της συνολικής έκκλησης τους από ανθρώπινες δραστηριότητες, ενώ για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών, καταναλώνεται το 35% περίπου της συνολικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Είναι αλήθεια πως ένα κτίριο καταναλώνει ενέργεια και για το φωτισμό ή μέσα από τις ηλεκτρικές συσκευές για την προετοιμασία των τροφών, το πλύσιμο των ρούχων, την υγιεινή του σώματος κλπ αλλά αυτή η χρήση δεν ξεπερνά το 20 με 30% της συνολικής κατανάλωσης. Το υπόλοιπο 70 με 80% χρησιμοποιείται για την ψύξη και θέρμανση του κτιρίου.
Οποιοδήποτε πολιτική για τα κτίρια (στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας και όχι μόνο) ή για την ανάπλαση των πόλεών μας δε μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη της την εξωτερική θερμομόνωση ως απολύτως αναγκαία πρακτική.

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Βήματα θερμοπρόσοψης

1) Εφαρμογή κόλλας ή αφρού

Εφόσον καθαριστεί η επιφάνεια που θα εφαρμοστεί η θερμοπρόσοψη από σκόνες και υπολείμματα , ξεκινάμε την εφαρμογή του συστήματος θερμοπρόσοψης κελύφους, απλώνοντας την ειδική κόλλα KAPA 11 της BAUER ή την Thermoflex της Baufix επάνω στις θερμομονωτικές πλάκες ή τον ειδικό αφρό πολυουρεθάνης, ανάλογα με την ποιότητα του τοίχου . Και τα δύο είναι ειδικά υλικά συγκόλλησης μονωτικών πλακών.

Η ινοπλισμένη κόλλα χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση απορροφητικών και μη πλακιδίων σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες δαπέδων και τοίχων. Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε συμβατικά υποστρώματα από κανονικό και ελαφρό σκυρόδεμα και τσιμεντοειδή επιχρίσματα, σε απλά δάπεδα (επικαλυμμένα με παλιά μωσαϊκά ή παλιά κεραμικά πλακίδια), σε επιφάνειες κατασκευασμένες από ελαφρά δομικά στοιχεία (κυψελωτό ελαφρό σκυρόδεμα, τσιμεντοσανίδες και γυψοσανίδες, κλπ.), σε επιφάνειες με σχετικά υψηλή υγρασία και σε δάπεδα και τοίχους με αυξημένες απαιτήσεις σε θερμοκρασιακές μεταβολές (θερμαινόμενα δάπεδα, λουτρά, μπαλκόνια, κλπ.).
Έτοιμο προϊόν με σταθερά υψηλή ποιότητα. Εξασφαλίζει πολύ καλή πρόσφυση μεταξύ του εδάφους και των δομικών υλικών. Επιτυγχάνει υψηλή αντοχή σε θλίψη και κάμψη, όπως αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας καθώς και στις περιβαλλοντικές μεταβολές. Εμποδίζει τις οπτικές μεταβολές της επιφάνειας των λευκών μαρμάρων (και των λοιπών δομικών υλικών) καθώς και το σχηματισμό εξάνθισης, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από την αποδοτική και πολύ απλή εφαρμογή.

θερμομονωση 1

2) Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών

Έπειτα , ξεκινάμε την τοποθέτηση αυτών των πλακών στην επιφάνεια του τοίχου. Πιο συγκεκριμένα οι θερμομονωτικές αυτές πλάκες είναι διογκωμένη πολυστερίνη , ή εξηλασμένη πολυστερίνη ή πετροβάμβακας. .3) Τοποθέτηση βυσμάτων

Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ειδικά βύσματα στήριξης μονωτικών πλακών, με ειδικά «λέπια» για άψογη εφαρμογή, και ενισχυμένη καρφίδα για καλύτερη στήριξη του συστήματος. Τα ειδικά πλαστικά βύσματα των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, στηρίζουν γερά τις πλάκες της πολυστερίνης τόσο σε επιφάνειες από τούβλο όσο και σε επιφάνειες από σκυρόδεμα. Στις επιφάνειες από σκυρόδεμα λόγω των ειδικών «μεταλλικών λεπιών» που έχουν τα βύσματα στην άκρη τους, πιάνουν πολύ πιο γερά από άλλα απλά βύσματα.4) Εφαρμογή κόλλας

Είμαστε τώρα έτοιμοι, σε αυτή την φάση για την επάλειψη του συστήματος θερμοπρόσοψης με την κορυφαίας ποιότητας ινοπλισμένη κόλλα.

θερμομονωση 5
θερμομονωση 3

5) Τοποθέτηση υαλοπλέγματος

Στο επόμενο στάδιο εφαρμογής τοποθετούμε επάνω στο σύστημα θερμοπρόσοψης το ενισχυμένο αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα, επάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί το τελικό επίχρισμα, «φινίρισμα» αφού πρώτα μπει ξανά κόλλα και έπειτα αστάρι πρόσφυσης.
(Ειδικό αντιαλκαλικό ενισχυμένο υαλόπλεγμα. Επιπεδώνεται με την κόλλα και χαρίζει στο σύστημα ελαστικότητα και αντοχή. Ενισχύει το τελικό επίχρισμα του σοβά, για καλύτερο κράτημα του συστήματος.)

θερμομονωση 4

6) Εφαρμογή σοβά

Στο τελευταίο βήμα των εργασιών της μόνωση μας, εφαρμόζουμε, τον διακοσμητικό σοβά, ο οποίος χρησιμοποιείται για εξωτερικές καθώς και για εσωτερικές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται ως σοβάς τελικής στρώσης. Ομογενές, βιομηχανικό προϊόν σταθερής ποιότητας. Εξασφαλίζει καλή εργασιμότητα, αυξημένη ταχύτητα εφαρμογής, και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν απαιτείται βάψιμο των σοβατισμένων επιφανειών. Διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε λευκό σοβά, χρησιμοποιούμε το προϊόν THRAKON DEC 424 SCRATCH. Είναι ένας έτοιμος, λευκός, διακοσμητικός σοβάς τελικής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης, τύπου SCRATCH.
Χρησιμοποιείται ως σοβάς τελικής στρώσης, εσωτερικά και εξωτερικά, σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης και σε υποστρώματα όπως μπετόν, τούβλα, πορομπετόν (YTONG) κτλ

Πλεονεκτήματα:

 • Παράγεται με υπέρλευκα ασβεστολιθικά αδρανή
 • Είναι υδατοαπωθητικός
 • Έχει άριστη κοκκομετρική κατανομή
 • Επιτρέπει στις επιφάνειες να «αναπνέουν»
 • Παρέχει ισχυρή πρόσφυση στο υπόστρωμα
 • Παρουσιάζει εξαιρετική εργασιμότητα και θιξοτροπική συμπεριφορά
 • Στέκεται στην επιφάνεια του δομικού στοιχείου χωρίς να ρέει
 • Προσφέρει υψηλή αντοχή
 • Κατάλληλο για γρήγορη εφαρμογή
 • Εξασφαλίζει άριστο φινίρισμα και λείες επιφάνειες
 • Αντικαθιστά τους παραδοσιακούς σοβάδες
 • Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση
 • Πιστοποιημένο με CE – σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 998-1

Επιπλέον υλικά/Παρελκόμενα συστήματος

 • Γωνιόκρανα (Διάτρητα πλαστικά (PVC). Πρόκειται για αλκαλίμαχα γωνιόκρανα με υαλόπλεγμα, που χρησιμοποιούνται στα σημεία που μας ενδιαφέρει η αισθητική και η αντοχή των εξεχουσών γωνιών της τοιχοποιίας.
 • Ζώνη υψηλής στεγάνωσης με χρήση εξηλασμένης πολυστερίνης στα σημεία που έρχονται επαφή με νερό δηλαδή στα σημεία που ενώνεται το πάτωμα με την τοιχοποιία.

θερμομονωση 7
θερμομονωση 8

ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ

Εξηλασμένη πολυστερίνη

styropan 2

styropan 3

H εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα αφρώδες συνθετικό υλικό, ευρύτατα διαδεδομένο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως με πολλές οικοδομικές χρήσεις. Είναι «κλειστής κυψελικής δομής», η οποία με διαδικασία πολυμερισμού και διαρκούς εξέλασης παίρνει τη μορφή θερμομονωτικών πλακών.
Κατά τη διάρκεια της παραγωγής της εξηλασμένης πολυστερίνης, το μίγμα των πρώτων υλών ομογενοποιείται και ρευστοποιείται, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, σε ειδικούς εξηλαστήρες. Κατά την έξοδο από τον εξηλαστήρα και καθώς η πίεση πέφτει τα αέρια διογκώνονται προκαλώντας τη σχηματοποίηση του μίγματος υπό μορφή αφρού που τελικά διαμορφώνεται σε πλάκες που οδηγούνται σε ειδικές μηχανές για κοπή, επεξεργασία της επιφάνειας και διαμόρφωση ακμών.
Το τελικό προϊόν είναι ένα ομογενές-μονωτικό υλικό κλειστής κυψελικής δομής διαμέτρου από 0,05 ως 0,5 mm και με τοίχος πάχους μόνο 1mm. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι το 97% του όγκου του αποτελείται από αδρανές αέριο και το υπόλοιπο 3% είναι τα τοιχώματα που μοιάζουν με κυψέλη, η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα υλικό που διαθέτει εξαιρετικές θερμικές και μηχανικές ιδιότητες.

Χάρη στην άψογη θερμομονωτική και μηχανική συμπεριφορά της, η αφρώδης εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan xps χρησιμοποιείται ευρέως σε πλήθος εφαρμογών, προσφέροντας αξιόπιστες κατασκευαστικές λύσεις σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστές και τεχνίτες.

Η εξηλασμένη πολυστερίνη που χρησιμοποιεί η εταιρία μας πληρεί τις κατασκευαστικές απαιτήσεις των διαφορετικών κλιματικών συνθήκων σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα θερμομονωτικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας φιλοσοφίας εκσυγχρονισμού της ενεργειακής απόδοσης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων. Ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Συνοψίζοντας τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης της εξηλασμένης πολυστερίνης:

  • Χαρακτηρίζεται από χαμηλές τιμές του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας εξασφαλίζοντας συνθήκες θερμικής άνεσης. Οι ανταλλαγές θερμότητας «μέσα-έξω» περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό και έτσι επιτυγχάνεται ένα ευχάριστο εσώκλιμα με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.
  • Είναι υδροαπωθητικό, ιδιαίτερα ανθεκτικό απέναντι στην υγρασία σε αντίθεση με τα περισσότερα θερμομονωτικά υλικά κάτι που το καθιστά ιδανικό σε εφαρμογές περιμέτρου, αντεστραμμένου ή φυτεμένου δώματος και άλλων.
  • Έχει πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές, (Θλιπτική αντοχή σε 10 % παραμόρφωση, εφελκυστική αντοχή κάθετα στις όψεις, διατμητική αντοχή) και συνεπώς υψηλή φέρουσα ικανότητα που είναι ιδιαίτερα σημαντική στα δώματα, στα δάπεδα κτιρίων, στα δάπεδα βιομηχανικών εγκαταστάσεων κλπ.
  • Η ορθή χρήση του αποτρέπει το σχηματισμό συμπύκνωσης και τη δημιουργία μούχλας.
  • Είναι ένα ανθεκτικό στο χρόνο υλικό που δε σαπίζει και δεν αποσυντίθεται.
  • Έχει άριστη πρόσφυση με το σκυρόδεμα ή με τα συγκολλητικά κονιάματα καθώς μπορεί να παραχθεί με μορφή ανάγλυφης, ρομβοειδούς επιφάνειας

Διογκωμένη (γραφιτούχα) πολυστερίνη

styropan 4

styropan 6

styropan 5

styropan 7

Η γραφιτούχα πολυστερίνη είναι ένας υψηλής τεχνολογίας θερμομονωτικό υλικό που θέτει τα νέα πρότυπα στον τομέα της αποδοτικής θερμομόνωσης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Προϊόν έρευνας και καινοτομίας είναι ένα υλικό που συντίθεται από μικρά μαύρα σφαιρίδια πολυστυρενίου (eps) με προσθήκη γραφίτη, περιέχοντας μέσα διόγκωσης, από τα οποία μετά από επεξεργασία προκύπτουν τα θερμομονωτικά υλικά, κατάλληλα για πλήθος εφαρμογών.
Τα μαύρα αυτά σφαιρίδια επεξεργάζονται σε γκρι-ασημί blocks τα οποία κόβονται σε πλάκες διαφορετικών παχών, προσφέροντας έως και 20% καλύτερη θερμομονωτική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά υλικά διογκωμένης πολυστερίνης.

Τα άριστα αποτελέσματα της γραφιτούχας πολυστερίνης προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην πρακτική δόμησης. Το υλικό απορροφά και ακτινοβολεί την υπέρυθρη ακτινοβολία μειώνοντας δραστικά τη θερμική αγωγιμότητα και συνεπακόλουθα τις θερμικές ροές

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν με τη γραφιτούχα πολυστερίνη παρουσιάζονται στο διάγραμμα δεξιά. Είναι φανερό ότι για την ίδια πυκνότητα υλικού οδηγούμαστε σε χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας ή, υπό άλλη οπτική, οτι με τη γραφιτούχα πολυστερίνη πετυχαίνουμε τον ίδιο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας σε μικρότερες πυκνότητες.
Έτσι για παράδειγμα τα θερμομονωτικά προϊόντα με πυκνότητα 15kg/m3 πετυχαίνουν μια θερμική αγωγιμότητα (λ) 0,032 W/m*K, ενώ συγκρινόμενα με την εξηλασμένη πολυστερίνη στην ίδια πυκνότητα ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (λ) είναι 0,037W/m*K.

Πετροβάμβακας

 

 

fibran 5

Ένα οικολογικό προϊόν

O πετροβάμβακας είναι φυσικό προϊόν, προερχόμενο από πετρώματα ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών. Παράγεται στην Ελλάδα με τη μέθοδο των ηλεκτρικών φούρνων, διαδικασία που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Ο πετροβάμβακας είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

Χάρη στη δομή του, ο πετροβάμβακας φυλακίζει τον ξηρό και σταθερό αέρα, μειώνοντας την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ζεστών και των κρύων επιφανειών. Η εφαρμογή του στις κατασκευές εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση το χειμώνα και το καλοκαίρι, καθώς και σημαντική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Οι ιδιότητές του διατηρούνται σταθερές και αναλλοίωτες σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Ο πετροβάμβακας επιτυγχάνει την απορρόφηση των εξωτερικών θορύβων, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ηχομόνωσης.
Ο πετροβάμβακας επίσης είναι πυράντοχο υλικό, με θερμοκρασία λειτουργίας >750ºC. Η εφαρμογή του σε κτηριακές, βιομηχανικές και ναυτιλιακές εφαρμογές προσδίδει πυραντίσταση στα δομικά στοιχεία, η οποία φθάνει και τα 120 λεπτά.

Προτεινόμενες εφαρμογές σε:
-Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
-Εξωτερική θερμομόνωση Pilotis
-Εσωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας
-Θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας
-Θερμομόνωση δώματος
-Θερμομόνωση δαπέδου
-Θερμομόνωση κεραμοσκεπής


logo-chaffoteaux

logo

logo_Buderus_duze

logo5

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ-ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΔΩΜΑ

Λύσεις υγρομόνωσης και στεγανοποίησης ταράτσας

 

1) Υγρομόνωση με ασφαλτόπανο

Στην υγρομόνωση ταράτσας η επιλογή γίνεται ανάμεσα από πολλά ειδή ασφαλτόπανου. Τα κυριότερα είδη που εφαρμόζουμε είναι:

 • Το απλό ασφαλτόπανο
 • Το ασφαλτόπανο με ψηφίδα γκρί ή λευκή
 • Το ασφαλτόπανο με επικάλυψη αλουμινίου

1ο Βήμα: Προετοιμασία επιφάνειας

Αρχικά καθαρίζεται ολόκληρη η επιφάνεια της πλάκας, ώστε να πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση όλων των σαθρών υλικών. Αν υπάρχουν έντονες ρωγμές ή φθορές ο τεχνικός θα προτείνει ανάλογα με την έκταση αυτών τα σωστά υλικά και τον τρόπο για την αντιμετώπιση τους.

2ο Βήμα: Εφαρμογή ασφαλτικού ασταριού

Το πρώτο στρώμα της υγρομόνωσης, πραγματοποιείται με την εφαρμογή ασφαλτικού ασταριού στην πλάκα. Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε το ειδικό ασφαλτικό αστάρι της ISOMAT

3ο Βήμα: Τοποθέτηση ασφαλτόπανου

Αμέσως μετά αρχίζει η τοποθέτηση του ασφαλτόπανου και η κόλληση αυτού επάνω στην πλάκα με χρήση προπανίου. Το ασφαλτόπανο θα τοποθετηθεί και περιμετρικά , ώστε να τελειώνει σε ύψος 20cm, στα γύρω τοιχεία.

υγρομονωση iconυγρομονωση icon 2

Προδιαγραφές ασφαλτόπανων

Ασφαλτόπανο APP -5
 • Βάρος: 4,5kg/m2
 • Επικάλυψη: γκρι ψηφίδα.
 • Αντοχή σε ψύχος: -5οC

Ασφαλτόπανο APP -10
 • Βάρος: 4,5kg/m2
 • Επικάλυψη: λευκή ψηφίδα.
 • Αντοχή σε ψύχος: -10οC

Ασφαλτόπανο APP -15
 • Βάρος: 4,5kg/m2
 • Επικάλυψη: γκρι ψηφίδα.
 • Αντοχή σε ψύχος: -15οC

Πλεονεκτήματα:
 • Εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία
 • Αυξημένη αντοχή στη γήρανση
 • Μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Ευκαμψία σε χαμηλές θερμοκρασίες
 • Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας
 • Πολύ καλή συμπεριφορά σε διαβρωτικό περιβάλλον (οξέα, ανόργανα άλατα, αέρια, ρύπανση, όζον κ.α.)
 • Αυξημένη αντοχή στη μηχανική καταπόνηση

Πλεονεκτήματα:
 • Εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία
 • Αυξημένη αντοχή στη γήρανση
 • Μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Ευκαμψία σε χαμηλές θερμοκρασίες
 • Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας
 • Πολύ καλή συμπεριφορά σε διαβρωτικό περιβάλλον (οξέα, ανόργανα άλατα, αέρια, ρύπανση, όζον κ.α.)
 • Αυξημένη αντοχή στη μηχανική καταπόνηση
 • Μεγαλύτερη αντοχή σε θερμοκρασίες έως -15οC

Πλεονεκτήματα:
 • Εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία
 • Αυξημένη αντοχή στη γήρανση
 • Μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Ευκαμψία σε χαμηλές θερμοκρασίες
 • Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας
 • Πολύ καλή συμπεριφορά σε διαβρωτικό περιβάλλον (οξέα, ανόργανα άλατα, αέρια, ρύπανση, όζον κ.α.)
 • Αυξημένη αντοχή στη μηχανική καταπόνηση
 • Μέγιστη αντοχή, σε θερμοκρασίες έως -20οC

2)Υγρομόνωση με ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών

Το ελαστομέρές στεγανωτικό, σαν υλικό, μετά την εφαρμογή του σχηματίζει ενιαία μεμβράνη χωρίς ενώσεις η οποία προσφέρει πλήρη στεγανοποίηση και διαπνοή, άριστη πρόσφυση σε επιφάνειες όπως σκυρόδεμα, μέταλλο, ξύλο και μεγάλη αντοχή στις καιρικές μεταβολές (υγρασία, ηλιακή ακτινοβολία, παγετό). Ομογενές, βιομηχανικό προϊόν σταθερής ποιότητας, είναι οικονομικό και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

1ο Βήμα: Προετοιμασία επιφάνειας

Αρχικά καθαρίζεται ολόκληρη η επιφάνεια της πλάκας, ώστε να πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση όλων των σαθρών υλικών. Αν υπάρχουν έντονες ρωγμές ή φθορές ο τεχνικός θα προτείνει ανάλογα με την έκταση αυτών τα σωστά υλικά και τον τρόπο για την αντιμετώπιση τους.

2ο Βήμα: Αστάρωμα της επιφάνειας

Πριν την εφαρμογή του ελαστομερούς, η επιφάνεια της ταράτσας ασταρώνεται με PRIMER

3ο Βήμα: Εφαρμογή ελαστομερούς μονωτικού

Η εφαρμογή γίνεται έπειτα με βούρτσα ή ρολό σε δύο στρώσεις και σε πάχος 1 mm ανά στρώση. H εφαρμογή της δεύτερης στρώσης γίνεται αφού έχει στεγνώσει η πρώτη και πάντα σε σχέση με τις καιρικές που επικρατούν την δεδομένη στιγμή.
Σε περιοχές έντονων ρωγματώσεων και ενώσεων προτείνεται η χρήση υαλοπλέγματος ή πολυεστερικού υφάσματος για την ενίσχυση του στεγανωτικού υλικού. Η τοποθέτηση του υαλοπλέγματος ή του πολυεστερικού υφάσματος γίνεται αμέσως μετά την εφαρμογή της πρώτης στρώσης. Η δεύτερη στρώση θα πρέπει να καλύψει πλήρως το υαλόπλεγμα.
Η θερμοκρασία εφαρμογής θα πρέπει να είναι από +5 οC ως +35 οC

isoflex 2

isoflex 3

Προδιαγραφές ελαστομερών μονωτικών

isoflex

ISOMAT ISOFLEX

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

MARMO-FLEX

HYPERDESMO

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

HYPERDESMO

Το HYPERDESMO®-LV είναι χαμηλού ιξώδους χυτή ελαστική μεμβράνη,πολυουρεθανικής βάσεως, ενός συστατικού. Πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και σχηματίζει μονολιθική στεγανωτική μεμβράνη με άριστη πρόσφυση σε όλη την επιφάνεια. Το HYPERDESMO®-LV είναι υλικό μικρομοριακής δομής με χαμηλό ιξώδες που επιτρέπει την εφαρμογή του με μηχανές ψεκασμού χωρίς την προσθήκη διαλύτη. Αποτελείται από καθαρή, ελαστομερή, υδρόφοβη, πολυουρεθανική ρητίνη, η οποία, μαζί με ειδικά ανόργανα συστατικά, παρέχει στο προϊόν εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, στα χημικά, στην ηλιακή ακτινοβολία UV, σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.

Εφαρμογές:

 • Στεγάνωση ελενίτ και λαμαρίνας
 • Προστασία γυψοσανίδων και τσιμεντοσανίδων
 • Προστασία ασφαλτόπανου και μεμβράνης EPDM
 • Στεγάνωση λουτρών
 • Προστασία και υγρομόνωση βεραντών και μπαλκονιών
 • Υγρομόνωση ταράτσας, υγρομόνωση δώματος
 • Στεγάνωση χώρων στάθμευσης
 • Προστασία και στεγάνωση γεφυρών
 • Σταγάνωση σταδίων
 • Προστασία αρδευτικών καναλιών
 • Λύσεις θερμομόνωσης ταράτσας

  1)Συμβατική θερμομόνωση

  Η λύση αυτή αποτελείται από τις εξής εργασίες:

  • Τοποθέτηση εξηλασμένης πολυστερίνης
  • Εφαρμογή τσιμεντοκωνίας
  • Υγρομόνωση (με ασφαλτόπανο ή ελαστομερές μονωτικό όπως περιγράφηκε παραπάνω)

  1ο Βήμα: Τοποθέτηση εξηλασμένης πολυστερίνης

  Αρχικά τοποθετείται εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRAN XPS 300L ή STYROPAN, πάχους 5cm και ολοκληρώνεται με κόλλημα με ινοπλισμένο κονίαμα MARMODOM ή με αφρό πολυουρεθάνης.

  2ο Βήμα: Υπολογισμός των κλίσεων

  Έπειτα ακολουθεί μια από τις κρισιμότερες εκτιμήσεις που είναι η επισκόπηση των κλίσεων, οι οποίες κατ’ελάχιστον πρέπει να είναι 2%

  2ο Βήμα: Εφαρμογή τσιμεντοκωνίας

  Έπειτα ακολουθεί η διάστρωση της τσιμεντοκωνίας, με τσιμέντο του ομίλου ΤΙΤΑΝ. Η διαδικασία πραγματοποιείται με αντλία όταν το επιτρέπει η πρόσβαση, διαφορετικά η τσιμεντοκωνία ετοιμάζεται στην ταράτσα με τσιμέντο και άμμο.

  4ο Βήμα: Τοποθέτηση ασφαλτόπανου

  Μετά την σκλήρυνση του σκυροδέματος, αν δεν προϋπάρχει υγρομόνωση, πραγματοποιείται υγρομόνωση με επαλειφόμενο μονωτικό στεγανωτικό υλικό ή ασφαλτόπανο (τα βήματα αυτών των εφαρμογών αναφέρονται παραπάνω). Ενδείκνυνται ωστόσο να τοποθετηθεί σύστημα υγρομόνωσης, ακόμη και αν αυτό προϋπάρχει, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  θερμομονωση ταρατσας 4

  υγρομονωση icon 2

  2)Ανεστραμμένη θερμομόνωση

  Η λύση αυτή ονομάζεται ανεστραμμένη, λόγω του ότι το στάδιο της υγρομόνωσης προηγείται του σταδίου της θερμομόνωσης, με την τελευταία να αποτελείται από θερμομονωτικό πλακίδιο εξηλασμένης πολυστερίνης που φέρει επάνω του γρανιτοπλακίδιο εξωτερικής χρήσης, το ονομαζόμενο θερμοπλακίδιο

  Το βασικό πλεονέκτημα του, εκτός των άριστων θερμομονωτικών του ιδιοτήτων, είναι η εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση του, χάρη στην πλευρική του διαμόρφωση, τύπου ραμποτέ, που εξασφαλίζει την αποφυγή δημιουργίας θερμογεφυρών καθώς και την καλύτερη σταθερότητα. Είναι απρόσβλητο από καιρικές συνθήκες και έχει ειδική αντιολισθητική ματ επιφάνεια. Το θερμοπλακίδιο διατίθεται σε ανοιχτή μπεζ απόχρωση πλακιδίου και σε πάχος 5 εκατοστά. Μεγάλο πλεονέκτημα του προϊόντος είναι το μικρό του βάρος ανά τετραγωνικό (23kg/m²).Οι διαστάσεις του είναι 30×60εκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την γρηγορότερη τοποθέτηση των πλακιδίων σε σχέση με τα μικρότερα σε διαστάσεις προϊόντα του ανταγωνισμού.

  Τα πλεονεκτήματα του θερμοπλακιδίου είναι τα εξής:

  • Η υγρομόνωση είναι προστατευμένη από μηχανικές καταπονήσεις και δεν εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA & UVB καθώς και σε άλλους ατμοσφαιρικούς παράγοντες γήρανσης. Επιβαρύνεται σε ελάχιστο θερμοκρασιακό φάσμα και έτσι υφίσταται πολύ μικρότερο θερμικό στρες και καθόλου θερμικά σοκ. Τα θερμικά σοκ συγκαταλέγονται στους βασικούς παράγοντες κόπωσης και γήρανσης της μεμβράνης, με αποτέλεσμα η λειτουργική ζωή της να είναι πολύ μεγαλύτερη.
  • Όλο το σύστημα ‘αναπνέει’. Κίνδυνος εγκλωβισμού υγρασίας ανάμεσα στην υγρομόνωση και στο θερμομονωτικό πλακίδιο δεν υφίσταται, διότι δεν σφραγίζονται οι αρμοί των πλακιδίων, με αποτέλεσμα ο αέρας και το νερό να συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσα σε αυτά και να ακολουθούν τις φυσικές τους διαδρομές.
  • Με το πλεονέκτημα της βατότητας το δώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  • Εάν υπάρξει προσθήκη ορόφου, η θερμομόνωση μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
  • Είναι σύστημα κατάλληλο τόσο σε χειμερινές όσο και σε θερινές συνθήκες.
  • Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν ‘ανάβει’ η ταράτσα. Όπως και δεν ‘παγώνει’ κατά τον χειμώνα. Η αντανάκλαση της θερμότητας από το πλακίδιο και η ελάχιστη θερμοχωρητικότητα αυτού το κατατάσσει στα ‘ψυχρά’ υλικά, με συνέπεια να μην δημιουργείτε το φαινόμενο της ‘θερμικής νησίδας’.
  • Μπορεί να προστεθεί χωρίς να χρειάζεται η αφαίρεση της υπάρχουσας στεγανωτικής στρώσης.
  • Τα πλακίδια λόγω της πιστοποιημένης αντοχής τους στην παγωνιά και της ελάχιστης απορρόφησης ύδατος < 0,2 δεν παρουσιάζουν με το πέρασμα των χρόνων ρηγματώσεις η σκασίματα που οφείλονται στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.
  • Μπορεί να επισκευασθεί τοπικά αν χρειαστεί η ταράτσα απλά ανασηκώνοντας τα πλακίδια.

  Τα βήματα της ανεστραμμένης μόνωσης είναι τα εξής:

  1ο Βήμα: Υγρομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας

  Αρχικά τοποθετείται σύστημα υγρομόνωσης με ασφαλτόπανο. Η διαδικασία αυτή περιγράφεται παραπάνω.

  2ο Βήμα: Τοποθέτηση θερμοπλακιδίων

  Έπειτα ακολουθεί η τοποθέτηση των θερμοπλακιδίων. Τα θερμοπλακίδια τοποθετούνται ελεύθερα αρχίζοντας από την περίμετρο, σε διάταξη διακοπτόμενων εγκάρσιων αρμών ταιριάζοντας τις ειδικές πατούρες, ώστε να βελτιώνεται η σταθερότητα και η βατότητα του δώματος. Ακολουθεί συγκόλληση των θερμοπλακιδίων σε συγκεκριμένα σημεία με ακρυλική κόλα, αν θεωρηθεί απαραίτητο.

  θερμομονωση ταρατσας 5
  θερμομονωση ταρατσας 2
  θερμομονωση ταρατσας 6

   

   

  ΕΡΓΑ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ

   

   

  ΕΡΓΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ/ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ

   

   

  ΕΡΓΑ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗΣ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  2314 319 395

  Fax: 2314314214

  E-mail: info@ag-energy.gr

  Ανδρέα Παπανδρέου 28Α & Βρυούλων, Θεσσαλονίκη, Άγιος Ιωάννης, ΤΚ 55132

  Όνομα
  Τηλέφωνο
  Θέμα

  Μήνυμα