μονωστε το σπιτι σας

χωρις την μεσολαβηση τραπεζας

με 50% προκαταβολη και 12 ατοκες δοσεις

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ – ΜΟΝΩΣΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ

 

Τι είναι η θερμοπρόσοψη (κέλυφος)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης, το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης, εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων, σε νέες ή παλαιές κατοικίες και αποτελείται από θερμομονωτικό υλικό, συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις πετροβάμβακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη, το οποίο «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα, το οποίο προσφέρει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα κυρίως τους θερινούς μήνες στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα θερμοπρόσοψης

  • Ολοκληρωμένη θερμομόνωση χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες στα στοιχεία του κτιρίου από σκυρόδεμα π.χ δοκάρια, κολώνες, τοιχία κ.λ.π

  • Προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από υγρασίες, διότι δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου ή μέσα στον τοίχο.

  • Δημιουργείται μεγάλη θερμοχωρητικότητα στις επιφάνειες των τοίχων, η οποία συσσωρεύεται και επανακτινοβολεί στο εσωτερικό του κτιρίου, εντείνοντας το φαινόμενο των θερμικών νησίδων στην πόλη. Αντιθέτως δεν συμβάλει στη αύξηση της θερμοκρασίας της πόλης κατά τους θερινούς μήνες, διότι εμποδίζει την θερμοσυσσώρευση κατά το θέρος, όπως κάνουν οι τοίχοι των συμβατικών κτιρίων.

  • Επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου και δε μειώνει το εμβαδόν του, δεδομένου ότι επιτρέπει την τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης εκτός του εμβαδού της επιτρεπόμενης προς ανέγερση επιφάνειας.

  • Μειώνει το κόστος συντήρησης του κτιρίου, προστατεύει τα στοιχεία του σκυροδέματος του κτιρίου από ρηγματώσεις.

  • Η εφαρμογή του συστήματος εξοικονομεί τη δημιουργία μπαζών, λόγω της χρήσης ειδικών πολυμερισμένων κονιαμάτων τα οποία τοποθετούνται σε μικρό πάχος.

  • Η ποιότητα κατασκευής του συστήματος χαρακτηρίζεται ως πολύ υψηλή, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικά πρόσθετα τεμάχια για την προστασία των γωνιών, νεροσταλάκτες, υαλόπλεγμα για τον οπλισμό σʼ όλη την επιφάνεια εφαρμογής του επιχρίσματος.

  • Μέσος χρόνος απόσβεσης από την εξοικονόμηση ενέργειας και μόνο, τα 4- 6 έτη.

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

  • Η εξωτερική θερμομόνωση όμως μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο και στην ανάπλαση του αυξάνοντας την αξία του. Αυτή η αύξηση της αξίας δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την ανάπλαση αλλά και από δύο ακόμη παραμέτρους: από την καλύτερη βαθμονόμηση του κτιρίου στην ενεργειακή του ταυτότητα αλλά και από την αύξηση της ζωής του και τη μείωση του κόστους συντήρησής του.
   Σήμερα η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο μία οικονομική επένδυση. Είναι κυρίως μια προσπάθεια επιβίωσης. Τα κτίρια συμβάλλουν σημαντικά στις κλιματικές αλλαγές. Η συμμετοχή τους στα αέρια του θερμοκηπίου αγγίζει το 50% της συνολικής έκκλησης τους από ανθρώπινες δραστηριότητες, ενώ για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών, καταναλώνεται το 35% περίπου της συνολικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι αλήθεια πως ένα κτίριο καταναλώνει ενέργεια και για το φωτισμό ή μέσα από τις ηλεκτρικές συσκευές για την προετοιμασία των τροφών, το πλύσιμο των ρούχων, την υγιεινή του σώματος κλπ αλλά αυτή η χρήση δεν ξεπερνά το 20 με 30% της συνολικής κατανάλωσης. Το υπόλοιπο 70 με 80% χρησιμοποιείται για την ψύξη και θέρμανση του κτιρίου.
Οποιοδήποτε πολιτική για τα κτίρια (στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας και όχι μόνο) ή για την ανάπλαση των πόλεών μας δε μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη της την εξωτερική θερμομόνωση ως απολύτως αναγκαία πρακτική.

Βήματα θερμοπρόσοψης

1) Εφαρμογή κόλλας ή αφρού

Εφόσον καθαριστεί η επιφάνεια που θα εφαρμοστεί η θερμοπρόσοψη από σκόνες και υπολείμματα , ξεκινάμε την εφαρμογή του συστήματος θερμοπρόσοψης κελύφους, απλώνοντας την ειδική κόλλα KAPA 11 της BAUER ή την Thermoflex της Baufix επάνω στις θερμομονωτικές πλάκες ή τον ειδικό αφρό πολυουρεθάνης, ανάλογα με την ποιότητα του τοίχου . Και τα δύο είναι ειδικά υλικά συγκόλλησης μονωτικών πλακών.

Η ινοπλισμένη κόλλα χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση απορροφητικών και μη πλακιδίων σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες δαπέδων και τοίχων. Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε συμβατικά υποστρώματα από κανονικό και ελαφρό σκυρόδεμα και τσιμεντοειδή επιχρίσματα, σε απλά δάπεδα (επικαλυμμένα με παλιά μωσαϊκά ή παλιά κεραμικά πλακίδια), σε επιφάνειες κατασκευασμένες από ελαφρά δομικά στοιχεία (κυψελωτό ελαφρό σκυρόδεμα, τσιμεντοσανίδες και γυψοσανίδες, κλπ.), σε επιφάνειες με σχετικά υψηλή υγρασία και σε δάπεδα και τοίχους με αυξημένες απαιτήσεις σε θερμοκρασιακές μεταβολές (θερμαινόμενα δάπεδα, λουτρά, μπαλκόνια, κλπ.).
Έτοιμο προϊόν με σταθερά υψηλή ποιότητα. Εξασφαλίζει πολύ καλή πρόσφυση μεταξύ του εδάφους και των δομικών υλικών. Επιτυγχάνει υψηλή αντοχή σε θλίψη και κάμψη, όπως αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας καθώς και στις περιβαλλοντικές μεταβολές. Εμποδίζει τις οπτικές μεταβολές της επιφάνειας των λευκών μαρμάρων (και των λοιπών δομικών υλικών) καθώς και το σχηματισμό εξάνθισης, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από την αποδοτική και πολύ απλή εφαρμογή.

θερμομονωση 1

2) Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών

Έπειτα , ξεκινάμε την τοποθέτηση αυτών των πλακών στην επιφάνεια του τοίχου. Πιο συγκεκριμένα οι θερμομονωτικές αυτές πλάκες είναι διογκωμένη πολυστερίνη , ή εξηλασμένη πολυστερίνη ή πετροβάμβακας. .3) Τοποθέτηση βυσμάτων

Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ειδικά βύσματα στήριξης μονωτικών πλακών, με ειδικά «λέπια» για άψογη εφαρμογή, και ενισχυμένη καρφίδα για καλύτερη στήριξη του συστήματος. Τα ειδικά πλαστικά βύσματα των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, στηρίζουν γερά τις πλάκες της πολυστερίνης τόσο σε επιφάνειες από τούβλο όσο και σε επιφάνειες από σκυρόδεμα. Στις επιφάνειες από σκυρόδεμα λόγω των ειδικών «μεταλλικών λεπιών» που έχουν τα βύσματα στην άκρη τους, πιάνουν πολύ πιο γερά από άλλα απλά βύσματα.4) Εφαρμογή κόλλας

Είμαστε τώρα έτοιμοι, σε αυτή την φάση για την επάλειψη του συστήματος θερμοπρόσοψης με την κορυφαίας ποιότητας ινοπλισμένη κόλλα.

θερμομονωση 5
θερμομονωση 3

5) Τοποθέτηση υαλοπλέγματος

Στο επόμενο στάδιο εφαρμογής τοποθετούμε επάνω στο σύστημα θερμοπρόσοψης το ενισχυμένο αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα, επάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί το τελικό επίχρισμα, «φινίρισμα» αφού πρώτα μπει ξανά κόλλα και έπειτα αστάρι πρόσφυσης.
(Ειδικό αντιαλκαλικό ενισχυμένο υαλόπλεγμα. Επιπεδώνεται με την κόλλα και χαρίζει στο σύστημα ελαστικότητα και αντοχή. Ενισχύει το τελικό επίχρισμα του σοβά, για καλύτερο κράτημα του συστήματος.)

θερμομονωση 4

6) Εφαρμογή σοβά

Στο τελευταίο βήμα των εργασιών της μόνωση μας, εφαρμόζουμε, τον διακοσμητικό σοβά, ο οποίος χρησιμοποιείται για εξωτερικές καθώς και για εσωτερικές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται ως σοβάς τελικής στρώσης. Ομογενές, βιομηχανικό προϊόν σταθερής ποιότητας. Εξασφαλίζει καλή εργασιμότητα, αυξημένη ταχύτητα εφαρμογής, και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν απαιτείται βάψιμο των σοβατισμένων επιφανειών. Διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε λευκό σοβά, χρησιμοποιούμε το προϊόν THRAKON DEC 424 SCRATCH. Είναι ένας έτοιμος, λευκός, διακοσμητικός σοβάς τελικής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης, τύπου SCRATCH.
Χρησιμοποιείται ως σοβάς τελικής στρώσης, εσωτερικά και εξωτερικά, σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης και σε υποστρώματα όπως μπετόν, τούβλα, πορομπετόν (YTONG) κτλ

Πλεονεκτήματα:

 • Παράγεται με υπέρλευκα ασβεστολιθικά αδρανή
 • Είναι υδατοαπωθητικός
 • Έχει άριστη κοκκομετρική κατανομή
 • Επιτρέπει στις επιφάνειες να «αναπνέουν»
 • Παρέχει ισχυρή πρόσφυση στο υπόστρωμα
 • Παρουσιάζει εξαιρετική εργασιμότητα και θιξοτροπική συμπεριφορά
 • Στέκεται στην επιφάνεια του δομικού στοιχείου χωρίς να ρέει
 • Προσφέρει υψηλή αντοχή
 • Κατάλληλο για γρήγορη εφαρμογή
 • Εξασφαλίζει άριστο φινίρισμα και λείες επιφάνειες
 • Αντικαθιστά τους παραδοσιακούς σοβάδες
 • Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση
 • Πιστοποιημένο με CE – σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 998-1

Επιπλέον υλικά/Παρελκόμενα συστήματος

 • Γωνιόκρανα (Διάτρητα πλαστικά (PVC). Πρόκειται για αλκαλίμαχα γωνιόκρανα με υαλόπλεγμα, που χρησιμοποιούνται στα σημεία που μας ενδιαφέρει η αισθητική και η αντοχή των εξεχουσών γωνιών της τοιχοποιίας.
 • Ζώνη υψηλής στεγάνωσης με χρήση εξηλασμένης πολυστερίνης στα σημεία που έρχονται επαφή με νερό δηλαδή στα σημεία που ενώνεται το πάτωμα με την τοιχοποιία.

θερμομονωση 7
θερμομονωση 8

ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ

Εξηλασμένη πολυστερίνη

styropan 2

styropan 3

H εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα αφρώδες συνθετικό υλικό, ευρύτατα διαδεδομένο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως με πολλές οικοδομικές χρήσεις. Είναι «κλειστής κυψελικής δομής», η οποία με διαδικασία πολυμερισμού και διαρκούς εξέλασης παίρνει τη μορφή θερμομονωτικών πλακών.
Κατά τη διάρκεια της παραγωγής της εξηλασμένης πολυστερίνης, το μίγμα των πρώτων υλών ομογενοποιείται και ρευστοποιείται, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, σε ειδικούς εξηλαστήρες. Κατά την έξοδο από τον εξηλαστήρα και καθώς η πίεση πέφτει τα αέρια διογκώνονται προκαλώντας τη σχηματοποίηση του μίγματος υπό μορφή αφρού που τελικά διαμορφώνεται σε πλάκες που οδηγούνται σε ειδικές μηχανές για κοπή, επεξεργασία της επιφάνειας και διαμόρφωση ακμών.
Το τελικό προϊόν είναι ένα ομογενές-μονωτικό υλικό κλειστής κυψελικής δομής διαμέτρου από 0,05 ως 0,5 mm και με τοίχος πάχους μόνο 1mm. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι το 97% του όγκου του αποτελείται από αδρανές αέριο και το υπόλοιπο 3% είναι τα τοιχώματα που μοιάζουν με κυψέλη, η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα υλικό που διαθέτει εξαιρετικές θερμικές και μηχανικές ιδιότητες.

Χάρη στην άψογη θερμομονωτική και μηχανική συμπεριφορά της, η αφρώδης εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan xps χρησιμοποιείται ευρέως σε πλήθος εφαρμογών, προσφέροντας αξιόπιστες κατασκευαστικές λύσεις σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστές και τεχνίτες.

Η εξηλασμένη πολυστερίνη που χρησιμοποιεί η εταιρία μας πληρεί τις κατασκευαστικές απαιτήσεις των διαφορετικών κλιματικών συνθήκων σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα θερμομονωτικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας φιλοσοφίας εκσυγχρονισμού της ενεργειακής απόδοσης με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων. Ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Συνοψίζοντας τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης της εξηλασμένης πολυστερίνης:

  • Χαρακτηρίζεται από χαμηλές τιμές του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας εξασφαλίζοντας συνθήκες θερμικής άνεσης. Οι ανταλλαγές θερμότητας «μέσα-έξω» περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό και έτσι επιτυγχάνεται ένα ευχάριστο εσώκλιμα με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.
  • Είναι υδροαπωθητικό, ιδιαίτερα ανθεκτικό απέναντι στην υγρασία σε αντίθεση με τα περισσότερα θερμομονωτικά υλικά κάτι που το καθιστά ιδανικό σε εφαρμογές περιμέτρου, αντεστραμμένου ή φυτεμένου δώματος και άλλων.
  • Έχει πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές, (Θλιπτική αντοχή σε 10 % παραμόρφωση, εφελκυστική αντοχή κάθετα στις όψεις, διατμητική αντοχή) και συνεπώς υψηλή φέρουσα ικανότητα που είναι ιδιαίτερα σημαντική στα δώματα, στα δάπεδα κτιρίων, στα δάπεδα βιομηχανικών εγκαταστάσεων κλπ.
  • Η ορθή χρήση του αποτρέπει το σχηματισμό συμπύκνωσης και τη δημιουργία μούχλας.
  • Είναι ένα ανθεκτικό στο χρόνο υλικό που δε σαπίζει και δεν αποσυντίθεται.
  • Έχει άριστη πρόσφυση με το σκυρόδεμα ή με τα συγκολλητικά κονιάματα καθώς μπορεί να παραχθεί με μορφή ανάγλυφης, ρομβοειδούς επιφάνειας

Διογκωμένη (γραφιτούχα) πολυστερίνη

styropan 4

styropan 6

styropan 5

styropan 7

Η γραφιτούχα πολυστερίνη είναι ένας υψηλής τεχνολογίας θερμομονωτικό υλικό που θέτει τα νέα πρότυπα στον τομέα της αποδοτικής θερμομόνωσης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Προϊόν έρευνας και καινοτομίας είναι ένα υλικό που συντίθεται από μικρά μαύρα σφαιρίδια πολυστυρενίου (eps) με προσθήκη γραφίτη, περιέχοντας μέσα διόγκωσης, από τα οποία μετά από επεξεργασία προκύπτουν τα θερμομονωτικά υλικά, κατάλληλα για πλήθος εφαρμογών.
Τα μαύρα αυτά σφαιρίδια επεξεργάζονται σε γκρι-ασημί blocks τα οποία κόβονται σε πλάκες διαφορετικών παχών, προσφέροντας έως και 20% καλύτερη θερμομονωτική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά υλικά διογκωμένης πολυστερίνης.

Τα άριστα αποτελέσματα της γραφιτούχας πολυστερίνης προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην πρακτική δόμησης. Το υλικό απορροφά και ακτινοβολεί την υπέρυθρη ακτινοβολία μειώνοντας δραστικά τη θερμική αγωγιμότητα και συνεπακόλουθα τις θερμικές ροές

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν με τη γραφιτούχα πολυστερίνη παρουσιάζονται στο διάγραμμα δεξιά. Είναι φανερό ότι για την ίδια πυκνότητα υλικού οδηγούμαστε σε χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας ή, υπό άλλη οπτική, οτι με τη γραφιτούχα πολυστερίνη πετυχαίνουμε τον ίδιο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας σε μικρότερες πυκνότητες.
Έτσι για παράδειγμα τα θερμομονωτικά προϊόντα με πυκνότητα 15kg/m3 πετυχαίνουν μια θερμική αγωγιμότητα (λ) 0,032 W/m*K, ενώ συγκρινόμενα με την εξηλασμένη πολυστερίνη στην ίδια πυκνότητα ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (λ) είναι 0,037W/m*K.

Πετροβάμβακας

 

 

fibran 5

Ένα οικολογικό προϊόν

O πετροβάμβακας είναι φυσικό προϊόν, προερχόμενο από πετρώματα ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών. Παράγεται στην Ελλάδα με τη μέθοδο των ηλεκτρικών φούρνων, διαδικασία που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Ο πετροβάμβακας είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

Χάρη στη δομή του, ο πετροβάμβακας φυλακίζει τον ξηρό και σταθερό αέρα, μειώνοντας την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ζεστών και των κρύων επιφανειών. Η εφαρμογή του στις κατασκευές εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση το χειμώνα και το καλοκαίρι, καθώς και σημαντική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Οι ιδιότητές του διατηρούνται σταθερές και αναλλοίωτες σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Ο πετροβάμβακας επιτυγχάνει την απορρόφηση των εξωτερικών θορύβων, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ηχομόνωσης.
Ο πετροβάμβακας επίσης είναι πυράντοχο υλικό, με θερμοκρασία λειτουργίας >750ºC. Η εφαρμογή του σε κτηριακές, βιομηχανικές και ναυτιλιακές εφαρμογές προσδίδει πυραντίσταση στα δομικά στοιχεία, η οποία φθάνει και τα 120 λεπτά.

Προτεινόμενες εφαρμογές σε:
-Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
-Εξωτερική θερμομόνωση Pilotis
-Εσωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας
-Θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας
-Θερμομόνωση δώματος
-Θερμομόνωση δαπέδου
-Θερμομόνωση κεραμοσκεπής


logo-chaffoteaux

logo

logo_Buderus_duze

logo5

 

 

ΕΡΓΑ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΕΛΥΦΟΥΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

2314 319 395

Fax: 2314314214

E-mail: info@ag-energy.gr

Ανδρέα Παπανδρέου 28Α & Βρυούλων, Θεσσαλονίκη, Άγιος Ιωάννης, ΤΚ 55132

Όνομα
Τηλέφωνο
Θέμα

Μήνυμα